keskiviikkona, lokakuuta 23, 2013

Kipsissä !!!


Eilen illalla oltiin harrastuksessa kipsissä....ihan oikeasti !!!  Osa porukkaa eli  3/17 teki kipsimuotteja. Minä yhtenä noista 3:sta. No mitenkä kipsi liittyy saveen ja keramiikkaan? Hyvimpä liittyykin. Jostain astiasta tai mallineesta tehdään kipsimuotti, sitä apuna käyttäen voi "monistaa" samaa esinettä vaikka kuinka monta. Tein kaksi vähän erillaista/kokoista muottia, mallia pyöreä, pienellä "jalalla" oleva kulho.Voi käyttää tarjoiluun tai keittolautasena. Sellainen olisi ajatus. Kotiin toin pienemmän kuivumaan ja isompi jäi opistolle. Kun kipsimuotti kuivuu kunnolla, voi sen ottaa käyttöön.Kun sitä hyvin kohtelee, on miltei ikuinen. Aiemmin olen tehnyt muotit: mukiin, munaan, soikeaan lautaseen ja laattaan.
Valmiita, lasitettuja tuotoksia kotiin tuotavaksi oli vähän....joitain helmiä vain. Niistä tuli mieluisia.
Kuvia em. asioista tulee myöhemmin...kun on kunnolla kuvattavaa.Tuota valkoista ei ole enää maassa täällä meillä, koko päivän on loikottanut sataa vettä. Ulkona oli pari lampaantaljaa tuulettumassa, oli kiire hakea ne sisällä aamulla....

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kun jaksat vuodesta toiseen innostua keramiikasta! Tänä vuonna minuakin olisi se taas kovasti kutkuttanut, mutta missasin ilmoittautumisen, ehkä ihan alitajuisestikin. Tiedän meinaan etten olisi siellä saanut oikein mitään aikaiseksi, eikä tuotos olisi juuri koskaan vastannut päässä luomaani kuvaa siitä... ;D Innoissani odotan kuvia tuotoksistasi.

  VastaaPoista
 2. Ai niin - mukavaa viikonloppua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos viikonlopun toivotuksista. Minä puolestani toivotan antoisaa alkavaa uutta viikkoa teille sinne .....!!
   Tuossa keramiikan vääntämisessä on vekkulia se, että oma visio päässä tuotoksesta on yleensä vähän eri kuin lopputulos.Alkuun valmiista tuotteesta ei heti välttämättä pidä. Mutta kun sitä katselee enemmän ja enemmän alkaa mieli muuttua. Ja se pitää muistaa,että käsityötä tehdään. Käden jälki saa näkyä. Jos haluaa kaappiinsa tiptop kamaa, kannattaa unohtaa käsillä tekeminen ja mennä ostoksille lähimpään hyvin varustettuun tavarataloon.

   Poista