sunnuntaina, syyskuuta 01, 2013

S niinkuin syyskuu ja S niin kuin SmirreNyt esittäytyy kissalauman pomo, isolla P:llä...."Smirre". Smirre on kolme vuotias leikattu urospuolinen harmaatiikeri. Painoakin on rapiat 3 kg. Mutta ego on sitäkin isompi. Pitää toiset kurissa ja järjestyksessä. Metsästysvietti on valtava. Jo pienenä poikana ajoi pellolla jänistä takaa," pitkäjalka"  oli silloin nopeampi. Kaksi kertaa on onnistunut tuomaan elävän saaliin talon sisälle asti....harakan ja lokin.Joiden henki säästyi, kun emäntä huusi kuin palosireeni. Jätän nyt kaikki yksityiskohdat kertomatta. Pienempää riistaa pyydystää ahkerasti pihapiirissä, mikä on samalla työ ja huvi kissalle.
Smirressä on myös lempeämpi puoli. Kun veljekset Onni ja Topi tulivat meille. Smirre alkoi niiden keinoemoksi. Hoivasi niitä, opetti elämän perusasioita, imetti (kyllä... leikattu uroskissa imetti pentuja). Opetti niitä ulkona metsästämään ym. Vieroitti ne myös imettämisestä. Takatassua vain päähän,kun oltiin jo liian vanhoja tissille. Onnille vieroitus oli kaikkein vaikeinta, haluaisi kai vieläkin olla vähän vauva :)
Smirre on ehdottomasti emännän kissa; palvoo,vahtii, höykyttää ja komentaa minua.

Lopuksi kukkakimppukuva, joka ei liity aiheeseen mitenkään. On vaan niin kaunis. Sain kimpun ihanilta työkavereiltani laulun kera syntymäpäivänäni eräänä päivänä elokuussa. Kiitos vielä murut !

4 kommenttia:

  1. H niinkuin hemmetti: unohdin taas =( Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut ja hali kans <3

    VastaaPoista
  2. No jo on tämä tekniikka ihmeellistä, vai onko koneen käyttäjä epäkunnossa???

    VastaaPoista